Presentaties LIBISnet gebruikersdag

Op 17 november vond de LIBISnet Gebruikersdag in Leuven plaats. In de voormiddag stond het plenaire gedeelte, met updates rond LIBIS, Alma, Limo en twee usescase rond Heron (Een blik op het Magister Dixit en Aezel Project) gepland. Daarna stond een korte update over het Alma User Experience project op het programma en gingen we via een Webex sessie live naar Israƫl. Dana Sharvit van Ex Libris gaf een demosessie over de nieuwe Alma interface.


In de namiddag konden de deelnemers kiezen uit verschillende parallelsessies waaronder:

Elektronische bronnen
“Getting the most from Alma? Van ‘P’ naar ‘E’?” Wordt de aanwezige Alma functionaliteit optimaal benut binnen LIBISnet? Binnen het kader van het beheer van E-bronnen proberen we na te gaan hoe de shift van Print naar elektronisch (Digitaal) binnen LIBISnet verloopt en willen we informeren inzake de mogelijkheden om dit proces beter te ondersteunen. Deze ondersteuning is tweeledig. Enerzijds gaan we dieper in op de functioneel-technische mogelijkheden van Alma, anderzijds kaderen we de begeleiding en ondersteuning die LIBIS hierbij kan voorzien.
(Her)bekijk de presentatie hier

Alma Analytics
Alma Analytics is de module binnen Alma om rapporten, grafieken en statistieken te maken en beschikbaar te stellen. In deze sessie krijg je inzicht in wat de vele mogelijkheden zijn van deze analytics-module. Als “smart decision tool” bekijken we ook enkele typische use cases waarvoor Alma Analytics kan gebruikt worden.
(Her)bekijk de presentatie hier

Limo
In deze sessie gaan we dieper in op de nieuwe ontwikkelingen voor Limo, met focus op de nieuwe gebruikersinterface waarvan de uitrol najaar 2017 gepland wordt.Vorig jaar bespraken we de principes voor een nieuwe UI; nu laten we zien hoe die concreet zijn uitgewerkt!
(Her)bekijk de presentatie hier

LIBISzine 12 is uit. Lees het nu online!



    Inspiratie 
    Open Science en het departement Natuurkunde & Sterrenkunde (KU Leuven): een gesprek met Anoine Van Proeyen P2
    Innovatie
    En de meest innovatieve universiteit in Europa is...  P5
    Interactie
    KADOC & LIBIS een jarenlang duurzaam partnerschap  P10
    Integratie
    API's @LIBIS P13
    In teamAangename kennismaking P15
    LIBISnet
    Bib in de kijker: Maurits Sabbebibliotheek P16
    Cashless bib P22
    De mens achter ... P24
     

LIBIS was aanwezig op het Digital Library Forum in Milwaukee

Van 7 tot en met 9 november vond in Milwaukee, Wisconsin het Digital Library Forum plaats. Dit jaar werd de conferentie samen georganiseerd met de NDSA Digital Preservation conferentie (9 & 10 november). Roxanne Wyns Business Consultant bij LIBIS was aanwezig op beide conferenties met een presentatie tijdens het Digital Library Forum met als thema Open source GLAM tools for building sustainable Digital Humanities infrastructures en tijdens de Digital Preservation Conference met een presentatie over High-end visualisation tools and preservation services for the Arts & Humanities.

Meer presentaties van deze conferentie kan je hier terugvinden.