Een wolkje aan de lucht

Een van de modewoorden in de IT-wereld is momenteel zeker en vast Cloud Computing. De term duidt eigenlijk gewoon op computergebruik over het internet, en past helemaal in de Web 2.0 terminologie. Hoewel de toepassingen op dit moment eerder beperkt zijn, is er nu een zeer mooie tool beschikbaar die duidt op de mogelijkheden van cloud computing. iCloud heet het ding, en het vormt uw webbrowser om in een zelfstandige pc in no time.

iCloud geeft je namelijk toegang tot een eigen pc op het internet, inclusief een eigen besturingssysteem, een eigen harde schijf van 3GB, een te personaliseren bureaublad, en een aanzienlijke hoeveelheid applicaties. Doordat alles zich op het internet bevindt, is de informatie die je op deze computer plaatst, altijd en overal beschikbaar (mits toegang tot het internet, uiteraard). File-sharing is met iCloud doodeenvoudig. Bestanden doormailen hoeft immers niet meer: alles staat al op een server ergens op het web.

Momenteel werkt iCloud alleen nog maar in Internet Explorer, en in mindere mate in Mozilla Firefox. De snelheid valt erg goed mee: waar vind je immers een computer die op 5 seconden opstart? Uiteraard is er ruimte voor verbetering. De opslagruimte mag wat meer zijn, en de resem applicaties mag nog aangevuld worden. Toch smaakt dit zeker naar meer, veel meer zelfs. Welcome to the social icloud!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten