40 jaar LIBISnet

Wisten jullie dat ... vandaag precies 40 jaar geleden gestart werd met de invoer in de LIBISnet catalogus! “Realismus und Relativität” werd op 17 november 1977 als eerste beschrijving in DOBIS/LIBIS ingevoerd. Hiermee werd het startschot gegeven voor “LIBISnet” dat zou uitgroeien tot het grootste bibliotheeknetwerk in Vlaanderen en België en één van de grootste in Europa waarin samenwerking en netwerking centraal staan.
40 jaar lang werden er heel wat watertjes doorzwommen, soms was dat water wat troebel maar vaak ook sprankelend fris. Bibliotheken kwamen en gingen, medewerkers kwamen en gingen, systemen kwamen en gingen... maar LIBISnet bleef (en blijft) altijd bestaan.

Op een moment als dit is het gepast om even melancholisch terug te blikken op alle verwezenlijkingen van de laatste decennia (zie LIBISzine13) om dan terug te keren naar het heden en samen met onze gebruikers en partners de toekomst voor te bereiden met de best mogelijke oplossingen waarbij samenwerking en netwerking nog steeds centraal staan .


Cheers!
Het LIBIS-team


Geen opmerkingen:

Een reactie posten