KU Leuven Bibliotheken zet haar gedigitaliseerde erfgoedcollectie in de kijker via Limo

Tien jaar geleden zette KU Leuven Bibliotheken de eerste stappen in de richting van het digitaliseren van erfgoed. Dankzij een uitgewerkt digitaliseringsprogramma zijn intussen meer dan 85.000 gedigitaliseerde erfgoeddocumenten online raadpleegbaar via het zoekplatform Limo. Daarbij wordt een open beelden beleid gehanteerd: alle werken die in het publiek domein zitten, zijn vrij te raadplegen en te gebruiken. Gezien de grote hoeveelheid werken was het belangrijk om de gedigitaliseerde erfgoedcollectie op een heldere en aantrekkelijke manier te presenteren en om tegelijkertijd ook een brede groep ge├»nteresseerden aan te spreken.  

Limo biedt met de nieuwe “Collection Discovery” een platform om specifieke collecties op een aantrekkelijke, visuele manier in de kijker te zetten.
De collectiepagina’s geven je de mogelijkheid om je collecties te beschrijven en mooi te presenteren met afbeeldingen. Het publiek kan navigeren door een boomstructuur van collecties en subcollecties, zoeken in collecties, en vanuit een gevonden item andere documenten in dezelfde collectie te ontdekken.
Zo kan je gebruikers leiden naar specifieke selecties uit je bibliotheekaanbod, of het nu gaat om gedigitaliseerde documenten, afbeeldingen, basiswerken, nieuwe aanwinsten of andere items die meer aandacht verdienen. Het is daarbij ook handig dat je rechtstreeks kan linken naar elke collectiepagina vanop de webpagina’s van de bibliotheek.

Exploreer de het gedigitaliseerd erfgoed van KU Leuven Bibliotheken
Meer info over Limo? Klik hier over contacteer LIBIS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten