Adobe komt met eigen, webbased Officepakket

Adobe - voor velen vooral bekend van hun pdf-reader, maar ook eigenaar van programma's als Photoshop en Dreamweaver - biedt drie programma's aan. Eerst en vooral is er Buzzword, wat een tekstverwerker is. Verder is er Presentations, die het Powerpoint-alternatief is. Ten slotte is er Tables, hun versie van Excel. Het gaat hier overigens niet zozeer om computerprogramma's, als wel om webservices: de toegang verloopt volledig via de webbrowser en er is geen installatie vereist.

Adobe is niet de eerste die een online Officepakket aanbiedt. Google heeft immers gelijkaardige diensten. Smaken verschillen weliswaar, maar de vormgeving en functionaliteit van de Adobeproducten zijn in elk geval zeer aantrekkelijk. De mogelijkheden tot online samenwerking zijn bovendien erg goed uitgewerkt. Deze functionaliteit wordt in de toekomst nog uitgebreid, onder andere door betere voorzieningen voor mobiele toegang.

Zowel Buzzword als Tables en Presentations zijn voorlopig nog gratis, al kan dat veranderen als deze producten uit hun betafase groeien. Een kijkje kan je nemen op http://labs.adobe.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten