Google vs. Microsoft: the saga continues

Er werd hier en daar al wat over gespeculeerd, maar deze week werd het officieel meegedeeld door Google: de maker van de populairste zoekmachine komt in de toekomst met een eigen besturingssysteem voor computers. In die sector is Microsoft momenteel nog heer en meester, maar daar wil Google dus verandering in brengen.

Daarbij zou Google zich vooral willen richten op de markt van de netbooks: kleine, lichte laptops, die vooral gericht zijn op het gebruik van online toepassingen. Via mobiel internet kan men ze werkelijk altijd en overal gebruiken en ze zijn dan ook booming business. Deze keuze van Google is niet verwonderlijk, gezien ze het sterkst zijn op het gebied van cloud computing, het nieuwste modewoord voor 'online software'.

De vraag blijft natuurlijk of ze Microsoft van de troon kunnen stoten. Hoewel ze ongenaakbaar blijken te zijn met de Google zoekmachine, blijft Google het moeilijk hebben om echt voet aan grond te krijgen met die producten waarmee het wil concurreren met Microsoft. Google Docs is niet echt een noemenswaardige vervanger van Microsoft Word, al blijft het een interessante tool.

Google zal Microsoft enkel pijn kunnen doen als het met een ├Ęcht goed product komt. We zullen het ontdekken in de tweede jaarhelft van 2010, als het besturingssysteem de wereld in wordt gestuurd. Wij zijn alvast benieuwd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten