Alma usability testing project: testers gezocht

LIBIS zal meedoen aan het Alma usability testing project dat door Ex Libris georganiseerd wordt. Bedoeling van dit project is om de Alma gebruikerservaring te verbeteren: minder muis clicks, sneller veelgebruikte functies gebruiken, makkelijker terugkeren naar vorige schermen, enz. ... Focus van het project ligt op een verbetering van het visuele ontwerp van de schermen, van de navigatie, van systeembrede interface elementen, van veelgebruikte workflows, van de scherm lay-out en van boodschappen en alerts.

LIBIS is binnen LIBISnet nog op zoek naar een aantal Almagebruikers die gedurende enkele uren per maand tijd hebben om testen uit te voeren: bv om een aantal workflows uit te voeren, om een aantal nieuwe schermen te beoordelen, feedback te geven enz... Onze bijdrage is zeer belangrijk omdat wij specifiek en als enige usability testing zullen doen voor de Alma Network zone.

Iedereen die Alma regelmatig gebruikt en interesse hierin heeft, ook al is het maar rond één bepaald aspect of module van Alma komt in aanmerking. De testen worden op voorhand aangekondigd en in onderling overleg met LIBIS vastgelegd. In een eerste fase worden de “repository search” en de “manage patron services” schermen aangepakt.
Als je dus geïnteresseerd bent om Alma mee te verbeteren of nog vragen hebt, mag je altijd contact opnemen met Bart Peeters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten