Kick-off ReIRes H2020 project

Op woensdag 7 en donderdag 8 maart vond in Bologna de kick-off meeting van het ReIReS project plaats. ReIReS, Research Infrastructure for Religious Studies, is een Europees project (H2020) dat de komende 3 jaar zal werken aan de uitbouw van een internationaal netwerk en onderzoeksinfrastructuur ter bevordering van religieuze studies.

KU Leuven vervult in het project een cruciale rol door enerzijds toegang te verlenen tot de rijke fysieke collecties aanwezig in Leuven en jonge onderzoekers de nodige ondersteuning te bieden in de consultatie van dit materiaal. In dit kader neemt de faculteit Theologie en Religiewetenschappen de leiding over werkpakket 4 - Transnational Access to Archival Documents. Daarnaast is ook de digitale toegang tot de diverse, wijdverspreide en meertalige collecties en onderzoeksdatabases een Leuvense verantwoordelijkheid.
LIBIS staat met werkpakket 6 - Resource Discovery and Linking for Religious Studies in voor de ontwikkeling van een virtuele onderzoeksinfrastructuur ter bevordering van de digitale toegang tot relevant bronnenmateriaal en databases. De komende 3 jaar wordt er gewerkt aan een datamodel gericht op de uitwisseling van religieuze datasets en een innovatief discovery platform dat onderzoekers toegang biedt tot een verscheidenheid aan datasets afkomstig van zowel publieke instellingen als commerciĆ«le uitgeverijen.  


www.reires.eu

www.kuleuven.be
www.libis.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten