Presentatie Mirador en het III Framework, een nieuwe manier om hoge resolutie beelden te delen met uw online bezoekers


Op donderdag 19/04 geeft Roxanne Wyns (Innovatiemanager bij LIBIS) een presentatie tijdens de Museum Vakdagen in Eindhoven. 

Mirador en het International Image Interoperability Framework. Een nieuwe manier om hoge resolutie beelden te delen met uw online bezoekers:  

Musea en erfgoedinstellingen digitaliseren hun topstukken vaak op zeer hoge resolutie. Hoewel deze hoge kwaliteitsbeelden steeds vaker voor de online bezoeker ter beschikking worden gesteld via de websites en online catalogi van musea, is de gebruikservaring in de meeste gevallen beperkt wegens ongeschikte web viewers. Het International Image Interoperability Framework (IIIF) en de bijhorende hoge resolutie viewers zoals Mirador en Universal viewer bieden de bezoeker de optimale digitale gebruikservaring om beelden in uitzonderlijk detail te bekijken. Daarnaast biedt de standaard nog tal van andere voordelen voor de eindgebruiker zoals de interoperabiliteit van beeldbanken op het web, annotatiemogelijkheden, bookmark functies etc. Geen wonder dat gerenommeerde instellingen als het British Museum en de Getty Museums ermee aan de slag gaan. Tijdens deze sessie wordt het International Image Interoperability Framework en bijhorende viewers gepresenteerd waardoor u zelf kan kennis maken met deze nieuwe manier om hoge resolutie beelden te ontsluiten en te delen met uw online bezoekers.

De Museum Vakdagen is meer dan een vakbeurs. Op de beursvloer worden een groot aantal interessante inloop lezingen gehouden. Tevens worden er workshops gegeven en zijn er demonstraties te zien. Het volledige programma van de Museum Vakdagen vind je hier terug.

LIBIS is aanwezig met een stand (Nr. 2.6.) (download hier de plattegrond). Gratis kaarten zijn te verkrijgen via into-info@libis.be of vraag je gratis e-ticket aan via www.museumvakdagen.nl 


Museumvakdagen.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten