Internet toch geen recht in Frankrijk

Hoewel de Europese Unie er verleden week nog anders over oordeelde, werd vandaag in Frankrijk toch de wet goedgekeurd die toelaat dat illegale downloaders de toegang tot internet tot maximaal een jaar ontzegd wordt. Volgens de Franse regering vormt dit geen inbreuk op de vrijheid op informatie.

Toch kan het nog wel even duren voor de eerste gebruiker van internet geweerd wordt. Allereerst is nog niet duidelijk hoe men dit technisch precies wil verwezenlijken. Bovendien zou Frankrijk best wel eens teruggefloten kunnen worden door de EU, gezien hun beslissing verleden week.

Heel de hetze toont vooral de onmacht van de overheden aan over hoe men dient om te gaan met illegale downloads. De overgrote meerderheid van de surfers heeft immers - al dan niet onwetend - al een en ander illegaal gedownload. Als men iedereen op deze manier zou straffen, kan binnenkort niemand meer op internet. Eerder dan een zwaar repressief optreden, moet de oplossing misschien gezocht worden in het informeren van de bevolking, en in het voorzien van voldoende mogelijkheden om legale downloads te verkrijgen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten