Aanbevelingen in LibriLinks met bX

Vind je het interessant om bij een vondst in Amazon.com suggesties te krijgen van wat andere klanten verder ook nog kochten ? Een dergelijke feature is er nu ook in LibriLinks.

Een nieuwe service, bX, toont in het LibriLinks-menu referenties van andere artikels onder de noemer: “Gebruikers die dit artikel lazen waren ook ge├»nteresseerd in ..”

De software is gebaseerd op onderzoek door Herbert Van de Sompel en Johan Bollen in het National Laboratory van Los Alamos. Zoals Amazon dit doet met verkoopsgegevens, ontwikkelden zij een systeem om aanbevelingen te genereren via de analyse van een grote massa gebruiksgegevens, afkomstig van verschillende SFX-servers wereldwijd.

De service staat open voor alle instellingen van de K.U.Leuven Associatie. Op dit moment is bX concreet geactiveerd voor de gebruikers van de K.U.Leuven-bibliotheek. Zij zullen nu en dan aanbevelingen zien opduiken in de LibriLinks-menu’s. Naarmate de massa gebruiksgegevens aangroeit, zullen er meer en meer suggesties verschijnen.

Kortom, deze service is echt een aanbeveling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten