Unieke historische kranten en boeken toegevoegd aan Belgische wetenschappelijke bibliotheekcatalogus

Via de Deense leverancier SemperTool krijgt LIBIS toegang tot UniCat (Union Catalogue of Belgian Libraries). Dit is een zoekomgeving voor de verschillende universiteitsbibliotheken waarbinnen je via één zoekinterface de catalogi van de Belgische universiteits- bibliotheken kunt raadplegen. Maar ook de catalogi van de Koninklijke Bibliotheek, hogeschoolbibliotheken, musea- en erfgoedbibliotheken kun je via UniCat inkijken. De som van al die catalogi maakt dat UniCat miljoen records bevat.

Recentelijk werden "Abraham" (catalogus van Belgische kranten) en "STCV" (Bibliografie van het handgedrukte boek in Vlaanderen) toegevoegd aan Unicat, waardoor de Vlaamse Erfgoedbibliotheek de collecties historische boeken en kranten uit tientallen erfgoedinstellingen in kaart brengt. Voortaan zijn beide databanken dus doorzoekbaar in UniCat, de overkoepelende catalogus van wetenschappelijke bibliotheken in België.

De historische krantencollectie en de zeventiende-eeuwse drukken uitgegeven in Vlaanderen van de Centrale Bibliotheek KU Leuven zijn ook opgenomen in Abraham en STCV.

Zoeken in unicat: www.unicat.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten