De bibliotheek - Hoogtepunten uit de wereldgeschiedenis

In het najaar van 2013 kwam het boek "De Bibliotheek. De Hoogtepunten uit de wereldgeschiedenis" uit. Dit boek is het eerste overzicht van de geschiedenis van dit gebouwtype, van het ontstaan van het schrift tot de dag van vandaag, van het oude Mesopotamië tot het moderne Japan. Elk tijdperk en elke cultuur heeft de bibliotheek opnieuw uitgevonden, gemodelleerd naar zijn eigen prioriteiten en interesses, en al doende een afspiegeling geschapen van de beschaving zelf.

De fraaiste bibliotheken herbergen niet zozeer boeken als wel kennis, creativiteit en beschouwing; ze belichamen het hoogste van wat de mensheid kan bereiken. James Campbell en Will Pryce hebben de wereld afgereisd en rond de tachtig bibliotheken bezocht en gedocumenteerd. Ze hebben een mijlpaal van een boek gecreëerd, een complete architectuurgeschiedenis van de bibliotheek.

James W.P. Campbell en Will Pryce. De bibliotheek. Hoogtepunten uit de wereldgeschiedenis. Uitgeverijen Thoth en Luster, Bussum en Antwerpen, 2013, 320 p.

Dirk leyman schreef hierover een recentie .

Lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten