Book-a-Book: artikel in Serials Review

Book-A-Book is een tool die digitale versies van studieboeken ontsluit voor studenten met een functiebeperking. Het is een initiatief van het SIHO in samenwerking met de Vlaamse overheid, de bibliotheekdiensten van de KU Leuven en LIBIS, een dienst van de KU Leuven met meer dan veertig jaar ervaring in het bieden van betrouwbare, flexibele en innovatieve oplossingen voor bibliotheken, archieven en onderwijsinstellingen.

LIBIS ontwikkelde op vraag van SIHO een webapplicatie die voldoet aan de specifieke noden van studenten met een functiebeperking. De applicatie bestaat onder meer uit een SQL databank waarvoor een API werd geschreven op basis van het Laravel framework. De gebruikersinterface werd gebouwd met Vue.js. Authenticatie gebeurt via SAML (Shibboleth, OpenID, …). Dit biedt het voordeel dat studenten zich met hun eigen instellingsID kunnen aanmelden en daarvoor geen extra log-in of wachtwoord nodig hebben. LIBIS staat eveneens in voor de hosting en dagelijkse technische ondersteuning van Book-a-Book.

Collega's Bart Peeters (LIBIS) en Roel Vuegen (KU Leuven Bibliotheken) schreven, in samenwerking met Valérie Van Hees (SIHO) een artikel over Book-a-Book in het tijdschrift Serials Review. U kan het Engelstalig artikel hier lezen.

Meer informatie over Book-a-Book
Ontwikkeling webplatform Book-a-Book door LIBIS.

https://www.siho.be/nl/tools/book-book

Geen opmerkingen:

Een reactie posten