"Move for Cape Town" - help mee aan de heropbouw van Jagger Library in Kaapstad

 De universiteit van Kaapstad werd in april 2021 getroffen door de hevige bosbranden die de Tafelberg teisterden. Bij deze branden werd de Jagger Library, waar alle unieke en kostbare collecties werden bewaard, in de as gelegd. Zowel het vuur als het bluswater richtten een ravage aan in de kelders van de bibliotheek, waar eveneens grote hoeveelheden collecties waren gehuisvest. Uniek Zuid-Afrikaans erfgoed ging in de vlammen op, duizenden boeken en manuscripten raakten zwaar beschadigd en moeten dringend geconserveerd worden.

De beelden van de brand maakten in Leuven heel wat los. Daags na de feiten riep rector Luc Sels zijn internationale collega’s op tot solidariteit. Bij de medewerkers van de KU Leuven Bibliotheken ontstond het idee om de collega’s in Kaapstad te steunen via een fondsenwervingsactie. De brand in Kaapstad deed niet alleen denken aan de branden van 1914 en 1940 die de Leuvense Universiteitsbibliotheek in de as legden, maar ook en vooral aan de enorme internationale solidariteit die ervoor zorgde dat de bibliotheek twee keer kon worden heropgebouwd. Diezelfde solidariteit wil KU Leuven nu ook zelf uitdragen.

Met de actie Move for Cape Town bundelt KU Leuven de krachten met andere Belgische universiteiten en bibliotheken voor de heropbouw van Jagger Library. Deelnemers kunnen geld inzamelen door zich te laten sponsoren voor sportieve prestaties, zoals lopen, wandelen, fietsen en zwemmen.

Doe mee en steun 'Move for Cape Town'
 Registreer je als deelnemer en loop, wandel, fiets of zwem voor Kaapstad of beloon de sportieve prestaties van anderen via een gift?  Verspreid deze actie ook verder verder onder je collega’s, studenten, vrienden en familie. Samen overbruggen we zo symbolisch de 13 000 km tussen België en Kaapstad, om de heropbouw van de Jagger Library te steunen.
Elke kilometer die jij aflegt, telt mee! Iedere gift maakt het verschil!

Deelnemen of schenken kan via https://www.moveforcapetown.be




Geen opmerkingen:

Een reactie posten